Bambu osana herkän ja helposti ärsyyntyvän ihon hoitoa.

Yhä useampi Suomalainen kärsii atooppisesta ihosta, allergisista iho-oireista, diabeteksen aiheuttamista iho-oireista, tai muuten herkästä ja helposti ärsyyntyvästä ihosta. Edellä mainittujen vaivojen esiintyvyys on ollut tasaisessa kasvussa Suomessa jo pitkään ja itsehoitokeinoiksi on suositeltu historian saatossa jos jonkinlaista konstia perunajauhon ja tuoreen ihran hieromisesta ihottumaan, puhtaalla ruokaöljyllä ihottuma-alueen valeluun.

 

Onneksi nykyään on kuitenkin parempia ja kliinisesti toimivaksi todettuja keinoja hoitaa ja hillitä herkän ihon ärsyyntymistä. Vaatteet ovat kosketuksessa ihon kanssa läpi päivän joten luonnollisesti niiden materiaaleihin sekä käsittelyyn on kiinnitettävä huomiota.

 

Bambuvaatteet ovat luonnostaan hypoallergeenisia joten ne eivät sisällä tunnettuja allergeeneja. Tämän lisäksi bambukuitu on luonnostaan antibakteerista ja estää iholle haitallisten bakteerien leviämistä. Bambun ihotuntuma on huomattavasti pehmeämpi kuin esimerkiksi puuvillasta valmistetuilla vaatteilla. Lisäksi bambukeitaan tuotteita on kehitetty asiakaspalautteen perusteella siten että ne sopivat erityisen hyvin allergikoille sekä iho-oireista tai diabeteksesta kärsiville.

 

Vaatteiden materiaalin lisäksi on tärkeää käsitellä niitä oikein, merkittävä osa iho-oireista liittyy tekstiilien pesuun. Vaikka bambukeidas vaatii kaikilta toimittajiltaan Öko-tex 100 sertifikaatin jolla varmistetaan etteivät tuotteet sisällä ihmiselle haitallisia aineita on silti suositeltavaa pestä vaatteet ennen ensimmäistä käyttökertaa.  

 

Vaatteiden pesussa kannattaa käyttää hajusteetonta nestemäistä pesuainetta. Vahvat hajusteet saattavat aiheuttaa ihottumaa herkälle iholle suositeltavaa on käyttää astma ja allergialiiton suosittelemia pesuaineita. Nestemäinen saippua liukenee paremmin pesuveteen ja on epätodennäköisempää että siitä jäisi jäämiä vaatteisiin. Tämän lisäksi vaatteita voi lisähuuhdella.  

 

Lisätietoa voit lukea allergia ja astmaliiton sivuillta.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista