Bambukeitaan alku-askeleet.

Bambukeitaan tarina alkaa vuodesta 2013, jolloin matkustin ensimmäistä kertaa Amerikkaan. Kohteina oli Yhdysvallat sekä Väli- ja Etelä-Amerikan maita. Kuubassa tapasin kaksi japanilaista reppureissaajaa, jotka olivat majoittuneet samaan majataloon. Meillä oli erittäin hauskaa ja kun tiemme erkanivat Kuubassa, vaihdoimme yhteystiedot siltä varalta että näkisimme joskus tulevaisuudessa. Olin aina halunnut matkustaa Japaniin ja Kuuban jälkeen olin entistä motivoituneempi toteuttamaan matkan.

 

Japanin matka toteutuikin heti seuraavana vuonna! Suunnittelin ystäväni kanssa reppureissua Indonesiaan, jonka jälkeen halusin käydä Japanissa. Tämä järjestyi ja 4-viikon Indonesian osuuden jälkeen suuntasin helmikuun alussa 2-viikoksi Japaniin. Reissuhetkellä toinen japanilaisista ystävistäni asui Australiassa ja toinen Tokiossa. Sanoin Tokion ystävälleni, aina halunneeni maistaa aitoa Kobe-härkää ja ilmeni, että Tokion ystäväni perhe asuu Koben kaupungissa, joten sovimme että suuntaan ensin heidän luokseen. Sain jo Kuubassa hyvän kuvan japanilaisista mutta olin silti äimistynyt kuinka ystävällistä, vieraanvaraista ja kunnioittavaa kansaa japanilaiset ovat!  

 

Kobe härän maistaminen onnistuikin heti seuraavana päivänä käytyämme Kobe-härkään erikoistuneessa lihakaupassa ja pidimme kunnon kekkerit. Tämä oli ehdottomasti parasta lihaa, jota olen maistanut. Lihan rasvaisuus sulaa mukavasti suussa.

 

Japaniin saapuessani maassa ei ollut yhtään lunta, mutta toisen yön jälkeen herätessäni, koko Koben kaupunki oli saanut lumipeitteen. Muita nähtävyyksiä Kobessa olivat mm. tyylikäs robottipatsas Tetsujin 28 sekä Kobe Port Tower. Pääsin käymään myös aidossa japanilaisessa vuoristokylpylässä, joka oli rentouttava kokemus. Kylpylässä oli kahden tyyppisiä saunoja, joista toinen kuuma, mutta melko kuiva ja toinen oli kostea, mutta ei kovin lämmin. Totesin ylpeänä, että suomalaisessa puusaunassa yhdistyy molempien parhaat puolet: lämpö ja kosteus.

 

 

Kolmen päivän Kobeen tutustumisen jälkeen suuntasin Tokioon, jossa tapasin Kuuban ystäväni. Kyyti Kobesta Tokioon tapahtui Shinkansen -luotijunalla. Kyyti oli nopea, mutta myös mukavan hiljainen. Tapasin ystäväni todella suurella Shinjukun asemalla, joka on suosittu alue Tokiossa. Tokio oli loskainen, joka ei haitannut äimistellessäni kaupunkia. Tunsin oloni heti turvalliseksi suurkaupungin hektisyydestä huolimatta. Mieleenpainuvimpia nähtävyyksiä olivat Asakusa temppelit , Shibuya risteys ja Tokyo Skytree -pilvenpiirtäjä. Kävimme myös Kamakura -kaupungissa, jossa näin ensimmäistä kertaa bambumetsää.  

 

Viimeisinä päivinä Tokiossa kierreltyäni kauppoja törmäsin pieneen kivijalkamyymälään, jossa silmiini osuivat bambusukat. En ollut aiemmin kuullutkaan bambutekstiileistä ja bambusukat erottuivat heti pehmeydellään. Ostin muutaman parin ja kokemus oli vaikuttava. Tekstiilin pehmeyden lisäksi jalat pysyivät sekä kuivina, että lämpiminä. Kotiin palattuani ilmeni myös, että pehmeä ihotuntuma säilyy hyvin useiden pesukertojen jälkeen, toisin kuin useissa muissa materiaaleissa kuten puuvillassa sekä keinokuiduissa joille on tyypillistä, että materiaali tuntuu karheammalta muutaman pesukerran jälkeen.

Tykästyin bambusukkiin niin paljon että Suomeen palattuani aloin tutkimaan eri liikkeiden valikoimia, yleisesti bambusta tehtyjä tekstiilejä oli todella vähän tarjolla ja kokeiltuani useampia huomasin niiden välillä olevan huomattavia laatueroja. Vuonna 2019 syntyi idea perustaa bambutuotteisiin perustunut yritys ja luonnollisesti aloitettiin sukista. Ensin vuorossa oli tekstiilitoimittajan valinta ja useiden testausten jälkeen valittiin paras, jonka kanssa aloitettiin tuotteen kehitystyö. Ensimmäinen sukkamalli, pitkävartinen IISI lanseerattiin jo samana vuonna.

 

Tässä vaiheessa oli jo selvää ettei bambuvaatteista ollut enää palaamista takaisin puuvillaan ja yrityksenä bambukeidas on kehittänyt uusia mallistoja ja IISI sukkien lisäksi tuoteperheeseen on tullut useita eri sukkamalleja, pyyhkeitä, paitoja, alusvaatteita sekä legginssejä.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista