Bambun monet ominaisuudet vaatteissa.

Bambuvaatteiden ihotuntuma on verrattavissa silkin ja satiinin välimuotoon. Varsinkin korkean (yli 60%) bambuviskoosipitoisuuden tuotteissa bambun ominaisuudet saadaan parhaiten esille. Tämän takia kaikissa tuotteissamme on vähintään 80% ja enimmillään jopa 95% bambuviskoosia.

Bambun kasvatus on huomattavasti ekologisempaa kuin esimerkiksi puuvillan. Bambun kasvatuksessa ei tarvita kemiallisia torjunta-aineita eikä massiivista keinokastelua. Bambu on myös nopeakasvuinen ja jotkin lajikkeet voivat kasvaa jopa metrin päivässä ja useimmat jopa 20 senttiä. Bambu on siis erittäin nopeasti uusiutuva kasvi. Lisäksi se sitoo itseensä huomattavasti enemmän happea sekä hiilidioksidia kuin muut vastaavat kasvit.

Materiaalina bambuviskoosi on antibakteerinen. Tämä on loistava ominaisuus varsinkin sukissa joissa antibakteerisuus ehkäisee hajujen syntymistä sekä pyyhkeissä joihin päätyy välttämättä paljon mikrobeja.

Bambuviskoosi on imukykyinen ja kosteudensiirroltaan erinomainen materiaali, se siis luonnollisesti siirtää hikeä pois iholta sekä haihduttaa sen pois tehokkaasti esimerkiksi paidasta, tai sukista urheillessa. Imukykyisyys on tietenkin tärkein ominaisuus pyyhkeissä jotka ovat korkean bambuviskoosipitoisuutensa takia myös huomattavasti puuvillapyyhkeitä pehmeämpiä.

Bambukuitu on kestävää materiaalia, se sopii mukavuutensa ansiosta kotona löhöilyyn, mutta kestävyytensä ja joustavuutensa vuoksi yhtä hyvin myös rankkaan urheilusuoritukseen. Lisäksi kaikkiin sukkiimme on lisätty vahvikkeet kohtiin joissa niiden rasitus on kovimmillaan.

Bambuviskoosi reagoi lämpöön nopeasti ja tehokkaasti. Kuitu supistuu kylmällä kelillä, joten lämpöä ei pääse karkaamaan. Vastavuoroisesti lämmetessään kuitu laajenee, ja haihduttaa lämpöä pitäen ihon viileänä.  

Kaikki tuotteemme ovat tutkitusti haitta-aineettomia, Öko-Tex® Standardin 100 mukaisesti.

Öko-Tex® Standard 100 on kansainvälinen sertifikaatti, joka kertoo tuotteen turvallisuudesta käyttäjän näkökulmasta. Merkin saaneen tuotteen pH-taso on ihoystävällinen, tuote on tutkitusti haitta-aineeton ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Kriteerit sisältävät tarkat raja-arvot muun muassa formaldehydille, raskasmetalleille, torjunta-aineille, palonsuoja-aineille ja PFC-yhdisteille. Sertifikaatti myönnetään vuodeksi kerrallaan, ja sen saamiseksi tuotteet tarkastetaan riippumattomassa tutkimuslaitoksessa. Öko-Tex®-kriteerit ovat kaikkein tiukimmat lasten tuotteilla ja toiseksi tiukimmat lähellä ihoa käytettävillä tuotteilla, kuten alusvaatteilla. Tuotteen kaikkien osien, kuten lankojen ja vetoketjujen, on täytettävä kriteerit.

Bambukeitaan tuotteet eivät sisällä ihokosketuksessa ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat erinomaisesti myös herkkäihoisille.

Kaikki tuotteemme ovat tutkitusti haitta-aineettomia Öko-Tex® Standardin 100 mukaisesti.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista