Matkakohteita kotimaassa

Heinä-elokuu on parasta aikaa käyttää vuosilomia ja viettää aikaa läheisten kanssa ja matkustellessa. 2021 matkailu on kuitenkin huomattavasti totuttua hankalampaa ja kahden viikon lomamatkasta ei luonnollisesti ole järkevää kuluttaa viikkoa karanteenissa lentokenttähotellissa. Onneksi ei ole Suomen luontoa voittanutta ja loistavia matkakohteita löytyy päiväretkestä pidempään lomaan kotimaan rajojen sisältä.

 

Kotimaan matkailulla on myös monia etuja, tuet kotimaisia yrityksiä vaikeina aikoina eikä matkalle tarvitse erikseen hommata vakuutuksia. Matkaan voi lähteä omalla autolla tai varata kätevästi junaliput netistä lähimmältä rautatieasemalta. Kielimuuri ei tietenkään sisälly ongelmiin ja jospäätät lähteä pohjoiseen, pääset sinnekin tunnissa lentokoneella eivätkä lentolippujen hinnat huimaa päätä. Seuraavaksi bambukeitaan top 5 kotimaanmatkakohdetta.

 

5. Suomenlinna

Suomenlinna on kaunis pala historiaa Helsingin rannikolla, sen rakennus aloitettiin Ruotsin vallan alla 1748 ja siirtyi lopulta Suomenitsenäistyessä Venäjältä Suomelle. Saarilinnakkeessa on paljon nähtävyyksiä vanhoista muureista tykkeihin ja vankityrmiin. Suomenlinnassa on myös laajatarjonta ravintoloita, kahviloita, museoita sekä ohjattuja kierroksia. Majoitus onnistuu joko airbnb:n kautta tai saaren hostellissa. Matka taittuu kätevästi lautalla suoraan kauppatorilta ja kestää vain 15 minuuttia.

Lisätietoa:

4. Porvoon vanhakaupunki

Vanha Porvoon keskusta-alue on säilynyt erityisen hyvin ja siitä välittyy loistavasti 1700, ja 1800-luvun henki. Kaupunginosa on täynnä pieniä putiikkeja, ravintoloita, jäätelökojuja jotka täydentävät puutalojen ja mukulakiviteiden tunnelmaa. Vanhassa Porvoossa on todella paljon nähtävää, museoita, opastettuja kierroksia, kirkkoja sekä paljon teemaan sopivia majoitusmahdollisuuksia.

Lisätietoa:

3. Vierumäen urheilukeskus

Vierumäki tarjoaa täyden kattauksen aktiviteetteja niin lapsiperheille kuin kaveriporukoille sekä pariskunnillekin. Alueella voi majoittua rantamökissä, hotellissa, huviloilla tai Golf resortissa. Harrastusmahdollisuudet ovat Vierumäellä lähes rajattomat mutta jos jokin laji ei vielä suju on kursseja tarjolla aikuisille, lapsille sekä koko perheelle. Alueella on suurten sisäliikuntahallien lisäksi myös paljon ulkoliikuntamahdollisuuksia kuten uimarannat sekä pyöräily ja patikkapolut. Iltaisin voi myös penkkiurheilla huurteisen ääressä paikallisessa sporttipubissa.

Lisätietoa:

2.  Saariselkä/UrhoKekkosen Kansallispuisto.

Jos kaipaa omaa rauhaa ja haluaa pakoon betoniviidakkoa ja kaupunkilaisarkea on UKK ehdottomasti paras valinta. Merkittyjä vaellusreittejä löytyy jopa 200 kilometriä ja majoittua voi autiotuvassa tai teltassa. Kansallispuistossa on monta yleistä saunaa tulentekopaikkaa sekä hyvät mahdollisuudet majoittua hotellissa taikka vuokrata mökki.

Lisätietoa:

1. Lapin lasi-iglut

Sopii loistavaksi välietapiksi Lappia tutkiessa tai matkan päätöskohteeksi. Lapissa on muutamia lomakyliä joista voi vuokrata kahdelle aikuiselle sopivan lasikattoisen iglun. Näitä myydään usein paketteina joihin sisältyy ateriat sauna/poreamme ja sesonkiaktiviteetit. Nämä majoitukset ovat huomattavan hintavia joten hinnat kannattaa kilpailuttaa matkaa suunnitellessa. Nämä majoitukset sopivat parhaiten kahdenkeskeisen ajan viettämiseen mutta osa lomakylistä tarjoaa paketteja myös 4-6 hengelle. Näissä majoituskohteissa onnekkaimmat pääsevät näkemään revontulia.

Lisätietoa:

snow hotel,

levi

Myös muita vaihtoehtoja löytyy googlaamalla :)

kuva: a alanko pixabay

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista