Opas etätöihin, viisi vinkkiä arjen helpottamiseksi.

Etätyö voi aiheuttaa monenlaista päänvaivaa niska ja selkäkivuista motivaation puutteeseen, kokosimme etätyöläisen oppaan josta löydät vinkkejä yleisimpien etätyön tuottamien ongelmien ratkaisemiseen ja tapoja nauttia sen eduista.

Ergonomia: Tähän kannattaa panostaa, kun työtunteja kertyy saattaa ryhti huonontua ja työpiste vaihdella parvekkeen ja sohvan välillä jolloin työergonomia kärsii ja usein johtaa lihas ja nivelkipuihin. Toimistotuolin hankkiminen saattaa tuntua turhalta investoinnilta mutta todellisuudessa tuoleja saa kohtuuhintaan tori.fi:stä ja useimmiten hyvän tuolin hyödyt ylittävät hinnan nopeasti.

 

Tee suunnitelma: Järjestelmällisyys on etätyössä hyve yli muiden. Kun sinulla on selvä suunnitelma työprosessien etenemisestä, päivät kuluvat huomattavasti nopeammin. Suoranaisesti työhön liittymättömien rutiinien luominen kuten aikainen herätys, aamuliikunta/venyttely, ravitseva aamupala ovat isossa roolissa tehokkuuden ylläpitämisessä.  

 

Käytä tauot hyödyksi: Taukoja on tärkeää pitää ainakin kerran tunnissa n.5 minuutin venyttely tuokio jotta verenkierto ei häiriinny. Tauoilla voi myös lenkittää koiraa, laittaa pyykin- ja astianpesukoneen pyörimään, imuroida, kokata, jumpata ja vaikka mitä muuta. Etätyö tarjoaa mahdollisuuden hoitaa myös kotityöt kuluttamatta vapaa-aikaa.

 

Panosta nukkumiseen: Etätyöt tarjoavat monelle suomalaiselle ensimmäistä kertaa ikinä mahdollisuuden nukkua pidempään koska 50 minuuttia per suunta bussi-juna-raitiovaunu matka säästää melkein 2 tuntia päivästä hyötykäyttöön ja mikäs sen parempaa käyttöä ajalle kuin nukkua enemmän ja ladata akkunsa kunnolla.  

 

Pyri liikkumaan: Suuri osa askelista päivän aikana kertyy työmatkoilla ja lounastauoilla. On siis järkevää pyrkiä pitämään aineenvaihduntaa yllä ja kerätä terveellinen määrä askelia myös etätyössä. Jos voit ruokailla palaverin aikana voit kuluttaa ruokataukosi kävelylenkillä josta saat varmasti energiaa loppupäivää varten. Tämä auttaa myös nollaamaan pääkoppaa ja jos huomaat ajatustesi harhailevan liikaa on happihyppely paikallaan.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista