Tekemistä niin sateisille, kuin helteisillekin mökkireissuille.

Mökkeilykausi ja Suomen kesän 2 lämmintä viikkoa lähestyvät taas kovaa vauhtia. Olipa mökkisi 1900-luvun alussa rakennettu pirtti tai moderni 2010-luvun talviasuttava on lapsille ja välillä itsellekin vaikea keksiä mielekästä tekemistä pitkälle visiitille ja sadepäivä yllättäessä on mukavampi puuhata perheenä tai porukkana sen sijaan että jokainen tuijottaa herkeämättä puhelintaan valitsemassaan nurkassa. Tätä varten pitääkin varautua lautapeleillä ja pelikorteilla. Ristiseiska, läpsy ja ventti ovat loistava tapa saada aika kulumaan ja jos haluaa vuedä korttipelit seuraavalle tasolle, voi mukaan ottaa pelimerkkejä esimerkiksi texas hold’em:ia pelatakseen. Monopoli, Alias, sekä piirrä ja arvaa ovat hyviä valintoja perinteisten ryhmäpelien keskuudesta mutta myös shakkia ja tammea pelatessa saa ajan hyvin kulumaan.

Muistan parhaiten nuoruuskesistäni ne reissut jolloin isä tai kummisetä olivat hankkineet minulle peltoauton ja krossipyörän joita ihmetellessä ja joilla ajaessa aika kului kuin siivillä. Tämä ei tietenkään pois lue sitä etteivätkö aikuiset voi nauttia erilaisista ajoneuvoista mökeillä. Kuten alkukesästä olen itsekin jo todistanut, voi mönkijällä ja veneellä ajeleminen tuottaa vuonna 2021 lähes samankaltaisen innostuksen ajamiseen kuin vanha nissan sunny vuonna 2007.

Pihapelit kuten tikanheitto, mölkky ja petanque ovat klassikkoja joiden parissa kuluu iltapäivä jos toinenkin. Jokaiseen onnistuneeseen mökkireisuun tietenkin sisältyy myös grillaaminen saunan lauteilla rentoutuminen ja vastaleikatun nurmikon tuoksu.

Mökki on paikka jonne ihminen lähtee rentoutumaan ja viettämään laatuaikaa itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Nykypäivänä nämä hetket on helppo ikuistaa puhelimen kameralla ja sen jälkeen teettää fyysisiksi kuviksi liikkeessä. Vieraskirjan pitämisessä ei myöskään voi mennä vikaan, kun oman mökin vieraskirjaa katsoo 10 vuoden päästä voi nostalgisena muistella hyviä hetkiä ja katsoa kuinka lapset ovat kasvaneet ja alkaneet itse kirjoittelemaan reissuistaan.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on hyvä muistaa oikeanlainen pukeutuminen, hellerajan rikkoutuessa vaatteen tulisi olla hengittävä ja hikeä nopeasti haihduttava kun taas viileämmillä keleillä hyvin lämpöä pitävä ja ennen kaikkea säästä riippumatta mukava päällä koska mökkeilyssä on loppujen lopuksi kuitenkin rentoutumisesta. Bambuvaatteet ovat loistava valinta kesän rientoihin koska ne pitävät sinut lämpimänä kylmillä keleillä ja helteillä kuitu laajenee ja hengittää. Saunan jälkeen on ihana kääriä itsensä tavallista puuvillaa imukykyisempään pyyhkeeseen ja jatkaa iltaa pyjamat päällä.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista