Vinkit talveen varautumiseen.

Usein ensimmäisten pakkasten saapuessa moni meistä huomaa vilustuttaneensa itsensä, tai kenties kotona jalat palelevat tai hikoavat mutta tuntuvat kylmiltä. Syitä tähän voi olla useita mutta ne ovat useimmiten helposti korjattavissa.

Kofeiini sekä tupakkatuotteet vaikuttavat merkittävästi ääreisverenkiertoon. Suuresta kahvinkulutuksestaan tunnetussa Suomessa et ole varmastikaan ainoa, jonka jalat ja kädet tuntuvat kylmiltä ammun toisen kahvikupin jälkeen. Kofeiinin vähentämisellä ja tupakkatuotteiden käytön lopettamisella varmasti useimmat pääsevät tästä vaivasta.

Pukeutuminen on talvella tärkeää mutta lämpimätkin vaatteet kannattaa pukea kerroksittain. Näin vaatekerros, joka on ihollasi pitää ruumiinlämmön vaatteiden sisällä kun taas ulompi kerros pitää kylmän ulkopuolella. Kerrosten väliin jäävä lämmin ilma pitää sinut lämpimänä kelistä riippumatta.

Bambuvaatteet ovatkin silkinpehmeän ihotuntumansa sekä lämmönsäätelynsä ansiosta loistava kerros talvipukeisiin. Varsinkin kun talvipakkasilla iho tuppaa kuivumaan, on bambuviskoosi hellä iholle ja sopii mainiosti myös herkkäihoisille.

Koko keho vapauttaa lämpöä joten kylmillä keleillä on tärkeää, että myös pää ja kädet on asianmukaisesti suojattu kylmältä. Vaikka on totuttu uskomaan että 80-90% lämmöstä haihtuu pään kautta, tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa vaan lämmön haihtuminen riippuu paljaan ihoalueen koosta.

Nesteytyksestä huolehtiminen on erityisen tärkeää talvella. Kuten aiemmin mainittu, iho kuivuu huomattavasti kuivan rapsakoilla pakkasilla ja runsas veden juonti auttaa pitämään ihon ja ääreisverenkierron kunnossa.

Loppusyksyisin ja alkutalvesta kausiflunssat leviävät herkemmin ihmisten kokoontuessa tiiviimmin sisätiloihin, pidäthän huolen että et itse lähde kipeänä liikkeelle tai osallistu kokoontumisiin.

Helposti hikoavat jalat kannattaa kerrostaa bambusukilla joiden päälle puetaan villasukat. Bambuviskoosi siirtää tehokkaasti kosteutta ulkopintaan ja villasukka haihduttaa sen pois.

Hyvää alkanutta talvea!

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista